Овочі-Ягоди-Сад

У Великій Британії успішно випробували ГМ-картоплю

Лабораторія Сенсбері в графстві Норфолк успішно випробувала генномодифіковану картоплю найпоширенішого у Великій Британії сорту Маріс Пайпер зі стійкістю до фітофторозу та підмерзання.

Про це повідомляє Farminguk.

Вченим вдалося підняти стійкість до фітофторозу завдяки генам диких родичів картоплі. Також у картоплі «вимкнули» гени, які відповідають за накопичення, обмін цукрів і їх використання в холодну пору. Саме на холоді відбувається підсолоджування, почорніння і поступове загнивання картоплі. Ще було збільшено стійкість картоплі до забоїв.

На наступному етапі випробувань зосередяться на врожайності, перш ніж фінальні клони геннномодифікованої картоплі Маріс Пайпер надійде у продаж.

Як зазначається, на наступному етапі випробувань з’явиться ще 12 ліній для більш інтенсивних випробувань на врожайність, перш ніж фінальний ГМ Maris Piper буде комерціалізувати.

«Ми всі хочемо бачити більш стійке сільське господарство, і для досягнення цієї мети нам потрібно замінити хімію генетикою для боротьби з хворобами та боротьбою з шкідниками», — сказав професор Джонатан Джонс з лабораторії Сенсбері.

Читайте також: ГМО-баклажани обробляють від шкідників удвічі рідше

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!