Жовчні кислоти покращують засвоєння корму свинями
У поросних і лактуючих свиноматок значно збільшується кількість бактеріальних ендотоксинів, виникає дисбаланс мікробів і постійні закрепи, оскільки їхній організм не здатен виводити токсини.
Токсини накопичуються в організмі поросят через плаценту й молоко, спричиняючи виникнення гепатогенної діареї через посилення ураження печінки, зменшення секрету жовчної кислоти, жиру й молока.
Багатьох цих та інших проблем можна уникнути, додаючи в корм свиноматкам і поросятам після відлучення спеціальні добавки – жовчні кислоти. Жовчні кислоти є основними активними інгредієнтами жовчі, їхня головна функція спрямована на засвоєння жиру з природною біологічною активністю.
Саме жовчні кислоти сприяють кращому травленню, засвоєнню жиру та жиророзчинних речовин, економлять енергію, стимулюють ріст тварин, запобігають виникненню хвороб травлення, лікують захворювання печінки та жовчного міхура, покращують якість м’яса.
Крім того, у деяких випадках жовчні кислоти можуть замінювати антибіотики.
Також доведено, що жовчні кислоти допомагають контролювати печінковий синтез ліпідів, глюкози та глікогену, сприяють жирним кислотам повністю абсорбуватися епітелієм кишківника.
Раніше повідомлялося, як досягти позитивного ефекту від пробіотиків у свинарстві.
Додати коментар