Представлені перспективні сорти яблук і груш німецької селекції для України
Протягом 10 років можна буде продати яблука виключної якості, красивої форми, привабливого кольору, лежкі, нечутливих до вм’ятин. Частина перспективних сортів — гіпоалергенні.
Про це під час міжнародного форуму «Інтенсивний сад — 2019: зерняткові» розповів директор Баварського центру помології й плодової селекції (Німеччина) Міхаел Немюлер.
Він представив 6 сортів яблук та 1 сорт груш.
Саммернайт Дрім — ранній сорт з хрускими, ароматними плодами гарного червоного кольору. Вони мають нетипову для літніх яблук привабливу конічну форму. Сорт має високу врожайність і потребує проріджування, щоб отримати крупні плоди.
Маріса — яблука із червоним м’якушем. Сорт достигає після Гали, може зберігатися до 2-3 тижнів. М’якуш може коричневіти при зберіганні при низьких температурах. Смак терпкуватий.
Можна реалізовувати на свіжий ринок одразу після збирання або переробити на червоний сік або червоні привабливі слайси.
Байя Франконія — яблука із червоним м’якушем, жовтуватим у центрі. Можуть зберігатися кілька місяців, не мають терпкуватого присмаку.
Грефін Ґольдах — плоди мають червону шкірку і традиційний жовтий м’якуш. Але його фішка — не викликає алергії на яблука. За формою, кольором та смаком схоже на Джонаголд. Може зберігатися до червня-серпня.
Читайте також: Нові сорти яблук замінять класичну «Велику п’ятірку»
Санні Кранч — також гіпоалергенний сорт. Має особливий — лимонний —колір. Смак також має лимонний присмак, високо оцінений при смакових тестах. Яблука жовтіють одразу на дереві. Урожай збирають у 2 етапи. У камерах з РГС можна зберігати до липня. Не має поверневого побуріння від пестицидів та приморозків. Не чутливий до невеликих ушкоджень при зборі.
Рубінелла – сорт із червоною шкіркою та жовтим м’якушем, який може дуже довго зберігатися — в належних умовах аж до серпня.
Груша Алесся має шкірку яскравого червоного кольору. Урожайність 90% від сорту Конфереція. Достигає за три тижні після Конференції. Схожа на Ред Бартлед. Плоди крупні, ароматні та смачні.
Розплідники у Німеччині, Чехії та Угорщині вже вирощують замовлені саджанці для українських фермерів.
Додати коментар