Тваринництво

Мурашина кислота найпотужніше протистоїть патогенним клостридіям

Мурашина кислота як найсильніша органічна кислота найкраща для боротьби з патогенними клостридіями.

За використання органічних кислот для боротьби з різними видами клостридій у птиці важливо переконатися, що застосовується постійно низьке значення рівня pH, яке залежить від кількості введення продукту в комбікорм і концентрації в ньому активної речовини. Це важливо з огляду на реакцію кислотостійкості.

Коли бактерії піддаються сублетальним значенням рівня pH (до прикладу, рівень pH 4,5), вони включають гени, що дозволяють їм виживати за сильнішого подальшого підкислення, яке в іншому разі було б летальним (наприклад, рівень pH 3,5).

Це може бути застосовано в разі використання сильної органічної кислоти – такої, як мурашина. Інші органічні кислоти не здатні досягти такого низького рівня pH, щоб убити клостридії, але вони можуть досягти рівня pH, який запускає реакцію кислотостійкості. Це створює проблему як для самої птиці, так і щодо системи безпеки харчових продуктів, яка значною мірою пов’язана з використанням кислот для контролю рівня pH і боротьби з патогенами в переробці м’яса.

Довідка

Патогенні види клостридій пов’язані з безліччю різних хворобливих станів у промислової птиці. Один із найвідоміших – некротичний ентерит. Щорічна вартість некротичного ентериту для бройлерної галузі в світі оцінюється більше ніж у $5 млрд.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!