У Німеччині збільшується частка курятини, виробленої за альтернативного вирощування
У Німеччині швидко зростає частка курятини, виробленої в альтернативних системах. Переважно для цього застосовують системи Free Range, Traditional Free Range й Organic, сертифіковані згідно з вимогами EU Regulation 543/2008 та EU Regulation 889/2008.
Німецька федерація добробуту тварин присвоює виробникам курятини спеціальний ярлик рівня добробуту птиці.
Ярлик другого ступеня присвоюється виробникам, що зменшили щільність посадки птиці порівняно з інтенсивними технологіями, використовують альтернативні генотипи птиці з середньодобовими приростами живої маси не більш як 45 г на добу, солярії тощо.
Ярлики першого ступеня присвоюють виробникам, які, крім того, надають птиці можливість користуватися ще й пасовищами – подібно до органічного утримання.
На кінець 2018 року близько 60% бройлерів у Німеччині було вирощено під певним ярликом добробуту.
Нагадаємо, м’ясо птиці, вироблене в альтернативних системах, зазвичай належить до преміум-сегмента.
Додати коментар