GPS-датчики контролюють температуру ягід під час транспортування
Міжнародний консультант із ягідництва Харм Ферпаален радить експортерам палети з ягодами вибірково оснастити датчиками температури, сфотографувати їх, а номери таких палет зазначити в пакувальному листі, який супроводжує вантаж.
Це потрібно для того, щоб уникнути скарг від імпортерів. Як правило, більшість таких скарг пов’язані саме з порушенням температурного режиму під час завантажувально-розвантажувальних робіт і транспортування.
Датчики через GPS постійно передають інформацію виробникові (експортеру). Витрати на них не будуть зайвими з огляду на те, що ціна палети з лохиною становить $3-4 тис. Тільки-но експортер побачить зміну температури, він може зв’язатися з перевізником.
Під час транспортування літаком чи судном моніторинг онлайн неможливий, але після прибуття в пункт призначення можна отримати повні дані про стан вантажу на всьому шляху.
На 20-30 палет достатньо двох-трьох датчиків, які розміщують по центру вантажу.
Додати коментар