З українських динь роблять пасту для Японії
Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Широке» (Херсонська область) з 2013 року постачає на переробку в Польщу дині сортотипу Галія.
Про це AgroTimes розповів фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Валерій Федоренко.
«З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію», — сказав Валерій Федоренко.
За його словами, обсяг однієї партії динь для експорту на переробку в Польщі зазвичай становить 800 тонн.
Сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі. В Україні із цього сортотипу найвідомішими сортами вітчизняної селекції є Даяна та Берегиня.
Додати коментар