Тепличні технології розвиваються в напрямку покращення смаку овочів — експерт
Основна тенденція розвитку тепличного виробництва — робота над покращенням смаку овочів. Про це повідомив економіст інвестиційного центру FAO Андрій Ярмак під час конференції «Тепличний бізнес України-2019», передає кореспондент AgroTimes.
«Головна проблема в тепличному бізнесі — ставлення до цієї продукції, як шкідливої та несмачної. Покупці нерідко вважають її «хімією» та «пластмасою», — сказав Андрій Ярмак.
І щоб подолати цю тенденцію, селекціонери працюють над вдосконаленням смаку.
Він розповів, що з десяток років тому був у Нідерландах, в скляній теплиці відомої насінневої компанії.
«Смачнішого помідора я ніде не пробував», — сказав доповідач.
У той же час теплична продукція має набато менше пестицидне навантаження.
Томати закритого ґрунту обробляють від 0 до 4 разів, тоді як у відкритому ґрунті — до 25 обробок.
Додати коментар