Агрономія

Охолодження дозволяє зменшити втрати зерна під час зберігання

Охолодження дозволяє зменшити втрати зерна під час зберігання

Зберігання зерна охолодженим є одним із засобів, що забезпечує скорочення втрат зерна.

Це відбувається шляхом природного убутку від його дихання, яке суттєво уповільнюється.

Навіть у разі зберігання сухого зерна його охолодження дає помітний додатковий ефект і збільшує ступінь консервації сухої зернової маси.

Зернова маса незалежно від вологості добре зберігається за температури 5-10 °С, в межах якої можна надійно перетримувати зерно тривалий період без втрати його якості.

Із настанням холодної погоди зерно має бути охолоджене незалежно від передбачуваних термінів його зберігання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!