Особливості зберігання капусти у траншеях і буртах
Білоголову капусту іноді зберігають у траншеях – довгих канавах, виритих у ґрунті на певну глибину.
Траншеї для капусти заглиблюють у ґрунт на 0,5 м, їх ширина становить 1 м. Траншеї облаштовують з охолоджувальними боками та з канавкою для вентиляції.
Витяжні труби встановлюють через кожні 2-3 м. Накривають капусту товстим шаром соломи після настання стабільної температури 0-1 °С.
Капусту часто також зберігають у великих буртах обсягом до 200 тонн з активною вентиляцією (ширина бурту – не більше 6,5 м, висота – 3 м, довжина – 15 м).
Продуктивність вентилятора забезпечує питому подачу повітря 80-100 куб. м/тонн на годину.
Додати коментар