Виробництво кукурудзяного крохмалю у 2018 році зросло за рахунок максимального врожаю кукурудзи
У 2018 році виробництво кукурудзяного крохмалю, за оцінками, зросло на 26,5% – до 110 тис. тонн (у 2017 році – 87 тис. тонн).
Це пов’язано з рекордним урожаєм кукурудзи, підкреслив аналітик агрохолдингу «Мрія» Олексій Тартаківський.
Відповідно зросте й експорт цього виду крохмалю, і споживання всередині країни. Він навів оцінки внутрішнього споживання у 2018 році на рівні 37 тис. тонн (у 2017 році – 32 тис. тонн) , експорту – 70 тис. тонн (2017 рік – 61,2 тис. тонн).
Частково кукурудзяний крохмаль витіснятиме картопляний, зауважив аналітик «Мрії».
В Україні монополізовано виробництво кукурудзяного крохмалю – близько 90% від загального обсягу виробляє одна компанія, наголосив Олексій Тартаківський. Решта виробників – дрібні, і не можуть змінити ситуацію на ринку.
Додати коментар