Столові буряки зберігають за температури не вище 12 °С
Свіжі молоді буряки слід зберігати з листками у тарі в чистих складських приміщеннях за температури не вище 12 °С і відносної вологості повітря не менше 85%.
Також їх можна зберігати в холодильних камерах за температури 0 °С і відносної вологості повітря 90-95%.
Коренеплоди зберігають у підвалах у невеликих ящиках, попередньо пересипавши їх піском.
Добре зберігаються буряки в поліетиленових та крафтових мішках, в яких залишають отвір для притоку повітря, за температури 2-3 °С і відносної вологості 80-85%.
Для запобігання розвитку хвороб перед закладанням на зберігання столові буряки обробляють порошком крейди з розрахунку 0,2 кг на 10 кг коренеплодів.
Додати коментар