Строки сівби впливають на товарність брюссельської капусти
Брюссельська капуста – пізньостигла рослина, яка має найбільший вегетаційний період розвитку з усіх видів капусти, урожай з 1 кв. м у кілька разів нижчий, ніж у білоголової капусти.
Тривалість періоду від сівби до збирання врожаю найбільш скоростиглих сортів становить 130-150 днів, пізньостиглих – до 210 днів.
Основними прийомами підвищення врожайності брюссельської капусти та розкриття генетичного потенціалу сортів є регулювання строків сівби та строків прищипування верхівок.
Правильно підібрані строки сівби брюссельської капусти та терміни видалення верхівкової бруньки покращують ріст головочок, підвищують товарність, прискорюють збирання врожаю.
Додати коментар