Виробництво свинини в січні-жовтні зменшилось на 1,6%
За десять місяців 2018 року промислові господарства України реалізували на забій 3,8 млн свиней сукупною живою вагою 403,6 тис. тонн, що на 4% менше, ніж за відповідний період минулого року.
Унаслідок надходження меншої кількості сировини, зменшилися й обсяги перероблення – виробництво свіжої та охолодженої свинини склав 199 тис. тонн (-1,6%), повідомляє Асоціація свинарів України (АСУ).
Меншу внутрішню пропозицію м’яса свиней переробники компенсували за рахунок імпортної охолодженої та мороженої сировини, імпорт якої у січні-листопаді склав 23,4 тис. тонн.
«Хоча цьогорічні обсяги імпорту перевищують торішні, пропозиція свинини з-за кордону складає трохи більше десятої частини результатів роботи м’ясопереробної галузі за згаданий період», – зауважили в АСУ.
За підрахунками експертів, виробництво сушеного, соленого та копченого м’яса свиней теж скоротилось і склало 7,1 тис. тонн проти 9,2 тис. тонн торік.
Водночас виробництво замороженого м’яса свиней у січні-жовтні зросло на 6% – до 12,8 тис. тонн. Цьому сприяло триразове зростання обсягів виробництва морожених лопаток, окостів та їх відрубів.
Додати коментар