Овочі-Ягоди-Сад

Плодоовочеву продукцію для заморожування обов'язково ретельно мити

Плодоовочеву продукцію для заморожування обов'язково ретельно мити

Ретельне миття плодоовочевої сировини, призначеної для заморожування, важливіше, ніж для консервування.

Це пов’язано з тим, що мікрофлора під час заморожування повністю не знищується і після розморожування може викликати швидке псування продукту.

Ефективність миття підвищується, якщо сировину попередньо замочити на 2-3 год у холодній воді.

М’які ягоди перед заморожуванням не миють. Після миття й ополіскування на плодах і овочах залишається певна кількість води, що залежно від способу заморожування може мати позитивне або негативне значення.

У більшості схем підготовки сировини до заморожування передбачене підсушування її після миття, яке запобігає змерзанню продукції.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!