Елеватор

Миколаївська ферма вирощує незвичні для України овочі

Миколаївська ферма вирощує незвичні для України овочі

Ферма у Первомайську (Миколаївська область) вирощує незвичні для України овочі, а також виготовляє консервацію без хімічних домішок під торговою маркою «Стодола», пише Food&Мood.

«Торік почали вирощувати бамію, ще відому як окра, а також трюфельну картоплю Віталот, – розповів засновник ТМ «Стодола» Ян Островський. – Нині ж експериментуємо з вирощуванням мелотрії, ще відомої як мексиканський огірок. Восени плануємо посадити перші саджанці спаржі».

У лінійці консервації «Стотоли» – мариновані цукіні, патисони, спаржева квасоля, популярні овочеві мікси (італійська джардіньєра, французький рататуй, американський реліш), томати, огірки і навіть консервований червоний борщ і сало.

«Цього сезону почнемо продаж популярних у Європі лактоферментованих овочів. Це квашені з допомогою бактерій овочі», – зазначив Ян Островський.

Наразі господарство проводить сертифікацію продукції за європейськими стандартами та вимогами щодо органічної продукції. Адже у майбутньому має намір стати відомим виробником органічної консервації – не тільки в Україні, а й за її межами.

«Цього року ми запускаємо новий консервний цех поруч з нашою городиною, який відповідатиме НАССР», – зауважив фермер.

Крім того, для власної розсади планують облаштувати теплицю, бо деякі культури потрібно висівати ще в березні.

Довідка

Ферма має в обробітку близько 2 га землі. Наразі працює лише з відкритим ґрунтом. Всі рослини – на крапельному зрошенні.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!