Український виробник спіруліни розширює потужності
Компанія «Фуд Факторі», що займається виробництвом спіруліни під ТМ Spirulinka, до 2020 року планує виробляти до 12 тонн продукту на місяць і вкладе у проект більше $2 млн.
Про це розповів співвласник компанії Володимир Іщук.
Він повідомив, що вже до кінця року компанія планується відкрити в Запорізькій області новий виробничо-вирощувальний майданчик (кластер), що дозволить збільшити потужності на 3 тонни спіруліни на місяць. Інвестиції в проект складуть близько $500 тис., на будівництво одного кластеру йде приблизно півроку.
Також «Фуд Факторі» веде перемовини про будівництво наступного виробничого комплексу у Бучі (Київська область). Попередньо міська рада Бучі вже узгодила передачу 2 га землі в оренду. На цій площі можна побудувати до 10 кластерів із виробництва спіруліни потужністю до 30 тонн товарної запакованої спіруліни на місяць.
«Розширення виробництва зараз обговорюється з українськими та міжнародними інвесторами, – зазначив Володимир Іщук. – Сподіваємося розширити бізнес і в інших регіонах України».
За його словами, виробництво спіруліни – дуже прибутковий бізнес. Для розташування виробництва потрібна лише вода, електроенергія та транспортне сполучення. До того ж спіруліна має короткий виробничий цикл.
Довідка
Спіруліна – синьо-зелена однокліткова прісноводна водорість спіралевидної форми.
Додати коментар