Овочі-Ягоди-Сад

Які сорти яблуні мають щільніший м’якуш у знімальній стиглості

Які сорти яблуні мають щільніший м’якуш у знімальній стиглості

До сортів яблуні, плоди яких у стані знімальної стиглості мають найбільш щільний м’якуш, для продавлювання якого слід докласти зусилля понад 10 кг/кв. см, належать Лігол – 11,7 кг/ кв. см  (діапазон значень 11,5-12 кг/см2); Мелроус – 11,4 (11-11,8); Рубін Стар – 11,3 (10,8-11,8); Ренет Симиренка – 11,3 (11-11,5); Хоней Крісп – 10,3 (9,9-10,9); Мутсу – 10,1 (9-11,2), а також Глостер – 10,2 (10-10,5).

Інша група сортів має менш щільний м’якуш плоду. До них можна віднести Елізе, Голден Делішес, Галу та Флоріну. Їхній м’якуш продавлюється зусиллям у межах 9-10 кг/ кв. см.

Яблука сортів Айдаред, Джонаголд, Джонагоред, Декоста, Ерлі Квін та Чемпіон мають м’якуш, що продавлюється зусиллям 7-8 кг/кв. см.

Під час дослідження плодів одного сорту найбільші та найменші покази пенетрометра можуть відрізнятися на 0,5-1,5 кг/кв. см. У деяких сортів, зокрема Еліза, Мутсу, Глостер, Декоста та Айдаред цей діапазон зростає до 2-2,6 кг/кв. см.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!