Для збереження інкубаційних властивостей індичі яйця треба збирати часто
Тривалість зберігання індичих яєць без погіршення їх інкубаційних властивостей залежить від температури й відносної вологості повітря, віку батьківського стада, генетичних особливостей птиці, санітарно-ветеринарного стану господарства.
Щоб максимально знизити вплив останнього чинника, треба якнайчастіше збирати яйця. Якщо в спекотну пору року, то через кожні одну-дві години.
Також необхідно якнайшвидше охолоджувати яйця, щоб стримати ріст бактерій.
Слідкують за тим, аби на поверхні яйця не накопичувалася волога, яка сприяє проникненню бактерій усередину яйця.
Крім того необхідно мінімізувати кількість розбитих або тріснутих яєць. А також уникати абразивних матеріалів для чищення яєць, щоб не допустити порушення їх цілісності.
Додати коментар