Промислова переробка свинини у І півріччі просіла на 3%
У І півріччі 2018 року випуск охолодженої та мороженої свинини, а також солених, сушених чи копчених делікатесів з неї скоротився на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 130,5 тис. тонн.
Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ) з посиланням на дані Держєавної служби статистики.
Упродовж аналізованого періоду скоротився випуск охолодженої свинини та її сушених, солених чи копчених свинячих частин.
Між тим виробництво мороженого м’яса в І півріччі дещо зросло – до 7,9 тис. тонн проти 7,4 тис. тонн за аналогічний період 2017 року. Зокрема, виробництво морожених окостів, лопаток та їх відрубів додало 28%.
«На морожені свинячі частини припадає лише 6% сукупного випуску переробленого м’яса свиней, тому на загальну ситуацію ця зміна майже не вплинула», – зауважили в АСУ.
Додати коментар