Вінницька харчосмакова фабрика стимулює вирощування хрону в промислових масштабах
Вінницька харчосмакова фабрика закладе дві демонстраційні ділянки з впровадження промислових технологій вирощування хрону.
Про це повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», який виступає партнером згаданого проекту.
Ділянки закладуть на полях фермерського господарства «Згар – ГД» та приватного підприємства «Гандурський» на Вінничині.
У рамках проекту буде залучений міжнародний експерт, який надасть консультаційну допомогу та супровід для впровадження сучасних технологій промислового вирощування кореня хрону.
Вінницька харчосмакова фабрика активно закуповує сировину для переробки у домогосподарств з прилеглих областей. Проте постійно стикається з нестачею сировини. У періоди найбільшої кризи корінь хрону доводилося імпортувати з Білорусі й Угорщини.
Тож у березні за підтримки проекту USAID «Агросільрозвиток» фабрика організувала зустріч для своїх дійсних і потенційних постачальників, аби переконати їх розпочати промислове вирощування хрону.
Додати коментар