Тваринництво

На ринку живця свиней все ще панує стабільність

На ринку живця свиней все ще панує стабільність

Друга декада січня 2017 року для виробників свинини видалася досить вдалою: більшість операторів змогли втримати планові ціні минулого тижня та навіть закріпитися на досягнутих позиціях ще на тиждень.

Так, за підсумками третього тижня січня середня ціна на живець свиней І категорії склала 30,3 грн./кг, а очікуваний рівень цін на цьому тижні поступається попередньому лише на 0,3%.

Про це повідомили в  Асоціації свинарів України.

Моніторинг закупівельних цін м’ясопереробних підприємств свідчить, що ціна свинини живою вагою варіює у широкому діапазоні: 29-30,5 грн./кг.

При цьому мінімальна цінова позначка зустрічається епізодично на сході країни, тоді як у центральних та західних регіонах закупівля живця ведеться по 29,5-30,5 грн./кг. Деякі переробники навіть відзначили підйом цін порівняно з попереднім тижнем.

У попередні два роки низхідний рух цін у цей період був значно сильнішим, наголосили в в асоціації. Так, за чотири тижня січня 2015 року ціни на свиней забійних кондицій І категорії впали на 7,4%. Торік за аналогічний період вони зсунулися на 4,3% у бік пониження, тоді як цьогоріч — на 2,6%.

Враховуючи досить млявий післясвятковий попит, основним чинником, що сприяє укріпленню цін, є обмеженість пропозиції. Так, свиногосподарства після передноворічних продажів реалізують живець менш активно.

Дають взнаки й погодні умови: холоди дещо уповільнюють прирости товарного поголів’я деяких виробників, а переробники тяжіють до локальної закупівлі живця задля зменшення ризиків.

Впливає на географію закупівлі також поширення АЧС, яка лише у січні зафіксована в дев’яти областях України.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!