Елеватор

Порт «Ніка-Тера» побудує склади для шроту

Порт «Ніка-Тера» побудує склади для шроту

Морський порт «Ніка-Тера» у 2016 році вперше почав працювати з соєю та сорго, а також системно перевантажувати ячмінь.

Про це розповів голова ТОВ «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера» Олександр Гайду на сайті компанії.

Він також зазначив, що в минулому році було введено в експлуатацію ділянку з очищення та сушіння зерна. В тестовому режимі запущена друга вантажна машина, за допомогою якої стане можливим завантажувати зерновими культурами одночасно два судна.

«У планах – будівництво складів для шроту. З реалізацією даного проекту потужності зернового терміналу збільшаться на 20 тис. тонн одночасного зберігання», – наголосив Олександр Гайду.

До планів «Ніка-Тери» входить і будівництво додаткової накопичувального майданчика на 200 автомобілів, і нового лабораторно-візірувального комплексу.

«Загальним результатом роботи має стати збільшення потужності зернового терміналу мінімум на 1 млн тонн на рік», – підкреслив Олександр Гайду.

За його словами, цьому сприятимуть підтримка й інвестиції Group DF. «Після придбання підприємства групою компаній у розвиток морського терміналу почали вкладати великі інвестиції, – зазначив він. – Була розроблена серйозна інвестиційна програма, яка стала активно здійснюватися. Інвестплан на $150 млн, розрахований на п’ять років, сьогодні практично повністю реалізований, хоча була витрачена менша сума – близько $120 млн».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!