Елеватор

М’ясна фабрика «Алан» розвиватиме власну свиноферму

М’ясна фабрика «Алан» розвиватиме власну свиноферму

Власна свиноферма покриває 20-30% потреб м’ясної фабрики «Алан» і убезпечує від різкого зростання цін на свинину. Про це розповів виконавчий директор  компанії «Алан» Дмитро Махота , пише Delo.ua.

«Господарство зовсім молоде, ми почали розвивати його лише в 2014 році, поголів’я становить близько 1 тис. свиноматок. Ферма покриває 20-30% від наших потреб в свинині, – зазначив він. – Це стратегічний напрямок для компанії, однак нам тут складно конкурувати з такими великими компаніями, як «АПК-Інвест» або «Глобино». Головна мета власного господарства – убезпечити себе від різкого зростання цін на свинину».

За його словами, «Алан» розвивається за рахунок власних ресурсів, у міру розвитку компанії будуть розвиватися й її окремі напрямки, в тому числі свинарство.

«Ситуація з м’ясом в Україні непроста: з ринку з різних причин йдуть великі виробники (наприклад, «Калита», «Ясні зорі Полтавщини»). Те, що йдуть більші компанії, грає на руку дрібнішим гравцям, які підвищують ціни на свинину», – зауважив він .

Дмитро Махота вважає, що ситуація з яловичиною в Україні критична. «Якісне м’ясо вивозиться за кордон: до Грузії, Туреччини, Туркменістану, Азербайджану тощо. Це призводить до зростання цін на внутрішньому ринку та дефіциту якісного м’яса», – пояснив він.

Окрім свинини, «Алан» також закуповує вітчизняне м’ясо кролика, індички та страуса, але у невеликих обсягах.

Компанія працює з охолодженою сировиною, має власну бойню.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!