Українська яловичина має шанси вийти на ринок Японії
Японія скасувала довгострокову заборону на ввезення датської яловичини. Така новина є обнадійливою держав-членів ЄС, які експортують яловичину. Україна також повинна використати цю можливість.
Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.
«Це чудова нагода для України використати можливість експортувати свою продукцію в Японію. Ми повинні розширювати ринки збуту української яловичини та свинини, враховуючи, що ціна на вітчизняне м’ясо нижча за європейську. Окрім цього Україна має статус вільної від енцефалопатії корів та інших захворювань. Відкриття нових ринків для експорту нашої продукції дасть змогу збільшити надходження до Державного бюджету і сприятиме стабілізації української економіки», – зазначила Ірина Паламар.
Вона також повідомила, що в Україні вартість 100 кг охолодженої свинини становить 130 євро, тоді як у Німеччині — 165,29 євро, у Великобританії — 148,65 євро, в Угорщині — 135,93 євро.
«Як бачимо, українське м’ясо в будь-якому випадку коштує значно дешевше європейського. Тому Європа нам в цьому питанні не конкурент», — додала Паламар.
Додати коментар