На Волині на переробку надійшло вже близько 650 тис. тонн цукрових буряків
На Волині завершили збирання цукрових буряків. З площі 9 тис. га зібрано 578,5 тис. тонн коренеплодів за врожайності 650 ц/га. Вся зібрана сировина направлена на переробку. Переробку цукрових буряків у Волинській області здійснюють Гнідавський та Мар’янівський цукрові заводи. Від початку сезону на заводах перероблено близько 650 тис. тонн буряків та вироблено орієнтовно 100 тис. тонн цукру.
Про це інформують у Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОВА.
У ТОВ «Волинь-зерно-продукт», що є одним із найбільших виробників цукрових буряків в області, у жовтні середня цукристість становила близько 16,5%, а нині – 17,7-18,5%, що забезпечує високий вихід цукру. Показники значною мірою залежать від погодних умов – зокрема, легкі приморозки позитивно впливають на накопичення цукру в коренеплодах.
Окрему увагу директор господарства Сергій Супрунюк приділяє добору гібридів насіння цукрових буряків. На підприємстві щороку аналізують урожайність, цукристість, стійкість до хвороб та інші характеристики і формують лінійку з 5-6 гібридів, щоб диверсифікувати ризики та досягти оптимального співвідношення маси та цукристості коренеплодів.
Особливо значним є внесок компанії у забезпечення сировиною потужностей Гнідавського цукрового заводу – господарство формує до 35% обсягу його завантаження.
Нагадаємо, станом на середину листопада українські заводи виробили 880 тис. тонн цукру.