Конотопська фермерка вироблятиме сушені фрукти і овочі
Фермерське господарство «ЗДОРОВО-СМАЧНО» (Сумська область), яке з власних овочів і фруктів виробляє продукти харчування тривалого зберігання, такі як соуси та борщові заправки, планує розпочати ще й напрямок сублімованих продуктів.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написала Інна Пащенко, засновниця господарства.
«Для цього найближчим часом плануємо придбати сублімаційну машину, – розповіла вона. – Для виробництва чаїв ми замінимо звичайну сушку на субліматор. Продукти, виготовлені таким чином – ягоди, трави та інші – є готовою їжею, що актуальна як для військових, так і для людей, які змушені переселятися та мають потребу в запасі готової їжі на певний період. У цьому сенсі сублімовані продукти є найкращими, оскільки в них зберігаються смак, колір та поживні речовини».
За словами Пащенко, рецептури для своїх продуктів вони розробляють самі – методом проб, помилок та дегустацій, і кожен продукт має свій унікальний підхід.
Читайте також: Виробники підібрали сорт томатів для сушіння та в’ялення