Овочі-Ягоди-Сад

Виробники підібрали сорт томатів для сушіння та в’ялення

Виробники підібрали сорт томатів для сушіння та в’ялення

На Київщині об’єднання ветеранів війни, яке випускає свою продукцію під торговою маркою «Тарпан» висадили плантацію спеціального сорту томатів, який за консистенцією та смаком найкраще підходить для виготовлення сушених та в’ялених помідорів.

Про це повідомляє «Агрономія сьогодні».  

ТМ «Тарпан планує виробляти сиродавлену олію, ткемалі, консервовані огірки та перець, томатний сік та в’ялені томати. 

«Ще навесні ми висадили багато сортів помідорів, щоб визначити, які з них найкраще підійдуть для сушки і за виходом, і за смаком, – засновник ТМ «Тарпан» Вячеслав Жигун. – Так само відразу ми почали експериментувати з рецептами, адже розуміли, що той час, який звичайно проходять роками ми пройшли за місяці. Нам пощастило, адже серед наших побратимів був кухар, який уже мав досвід споживання та приготування страв із в’ялених помідорів, а тому обравши з десяток дегустаторів ми створили, можна таки сказати, ідеальний продукт».

Читайте також: Виробництво українських томатів для переробки скоротиться на 78%