Якісний силосний інокулянт містить композицію штамів молочнокислих бактерій

Якість і ефективність силосного інокулянту залежать від штамів ферментувальних бактерій у продукті, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Подібно до порід і генетичних ліній молочних корів, існують великі розбіжності між штамами бактерій для ферментації. Якісний силосний інокулянт міститиме композицію штамів молочнокислих бактерій, спеціально відібраних для найкращого виробництва молочної кислоти й об’єднаних у певних пропорціях, щоб якомога швидше знизити рН силосу для пригнічення росту гнилісних бактерій.
Дикі штами зазвичай неефективні ферментатори. Недорога марка інокулянтів для силосу з одним штамом дешевих бактерій може запобігти 1-3% втрат ферментації. Високоякісний бренд із кількома штамами бактерій, відібраних для виробництва молочної кислоти, найшвидше, зможе запобігти 4-8% втрат ферментації.