Ринок Китаю відкриють для низки українських продуктів

Держпродспоживслужба продовжує активну роботу з відкриття нових ринків та розширення експорту української продукції, які значно розширять можливості експорту української продукції до Китаю.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.
Заступник голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час 6-го Міжнародного семінару з безпечності харчових продуктів BIOEASY, що проходили у Китаї розповів про підготовку п’яти нових протоколів, які значно розширять можливості експорту української продукції до Китаю:
- пшеничне борошно;
- корми для домашніх тварин;
- м’ясо птиці (експорт/імпорт);
- яловичина (розширена номенклатура);
- кукурудза (оновлені вимоги).
Також він нагадав, що у 2025 році для України відкрито ринок Китаю для гороху та водних продуктів дикого вилову, що створює перспективи для розвитку українського аграрного та рибного секторів.
Нагадаємо, Україна ініціює відкриття китайського ринку для пшениці, соєвого шроту, свинини та яєць.