Далеко не факт, що ціни на яблука будуть вищими

Якщо більш вирівняно на це все дивитися, то мені здається, що яблук з дерев буде зібрано не менше, ніж минулого року. Тобто не варто говорити, що всі ці яблука потраплять на полиці, адже дуже важливою буде кон’юнктура на сокове яблуко. І якраз вона вже складається так само як минулого року, коли багато яблук, які могли потрапити на полицю, потрапили на перероблення.
Ба більше, саме ця кон’юнктура й буде переважно впливати на ціну яблука – чим вища ціна продукції для перероблення, тим дорожчі інші категорії. Тобто далеко не факт, що у новому сезоні ціни на яблука будуть вищими, ніж торік, а восени, коли на ринок вийдуть основні обсяги врожаю, скоріш за все буде зниження ціни.
За інформацією від гравців і експертів європейського ринку переробки яблук, ситуація на ньому сьогодні дещо краща, ніж торік, тобто продукції вистачає, і ціна на технічну сировину може бути нижче за тогорічну, принаймні у євро, і так само все інше яблуко буде за ціною близьким до торішнього, а то й дешевше.
Це краще для фреш-ринку, тому що буде більше яблука для задоволення потреб полиці у будь-яких каналах продажу. Адже, чим більше яблук піде у перероблення, тим менше – на свіжий ринок.
Фактори, які у минулі сезони дуже розігріли світовий ринок сокового концентрату, зокрема неврожай апельсинів у Бразилії, почали потроху компенсуватись. У таких країнах, як Туреччина та Єгипет, де вирощується багато апельсина і є багато сировини, з’явилася певна кількість нових гравців на переробному ринку – нові фабрики концентрату.