Тваринництво

Українські фахівці в свинарстві нічим не поступаються європейським, ‒ думка

Українські фахівці в свинарстві нічим не поступаються європейським, ‒ думка

Свинарство в Україні має досить гарні перспективи насамперед через те, що фахівці вже навчилися працювати з різними матеріалами генетичних фірм.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів керівник ТОВ «Угринів Еко Ферм» Богдан Бандрівський.

«У нас уже сформувався клас спеціалістів, які вміють і знають, як лікувати, як запліднювати, як годувати свиней. Ми нічим не поступаємося європейським партнерам. Можливо, навіть трішки можемо дати фору», ‒ вважає він.

За словами Богдана Бандрівського, переважна більшість товаровиробників свинини давно готові до вимог, передбачених європейським законодавством.

«Мої фахівці їздять на відбір племінних тварин за кордон, і ми можемо бачити умови утримання тварин у Європі та в Україні. Упевнений, що в нас значно вищий потенціал, адже українські свинокомплекси значно сучасніші: багато з них побудовано з урахуванням усіх технологічних вимог Євросоюзу, ‒ наголосив керівник. ‒ А ферми в Данії, в яких ми беремо матеріал, побудовано у 1980-1990-х роках. Щоправда, хоч вони менш модернізовані, проте досягають таких самих результатів, як і ми».

Українські свинокомплекси мають сучасніше обладнання, за допомогою якого та якісної генетики здатні отримувати ще кращий результат.

«До того ж рівень біобезпеки в нас значно вищий, ніж на данських комплексах, бо там немає АЧС, ‒ додав Богдан Бандрівський. ‒ Усі новинки, що є на ринку, доступні й для нас. Тому, на моє переконання, євроінтеграція є беззаперечним плюсом».

Як повідомлялося, Україна долучилася до міжнародної системи бенчмаркінгу свиногосподарств Agribenchmark.