Тип відгодівлі свиней визначають, виходячи з їхнього віку

Вік свиней ‒ один із вирішальних чинників, за яким визначають тип відгодівлі. Адже молоді свині дають м’ясну тушу з меншою кількістю сала, ніж дорослі, і на приріст живої ваги витрачається менше корму, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Чим більше свині з’їдають повноцінних кормів, тим швидше досягають забійної кондиції, при цьому скорочується період відгодівлі й витрати кормів.
Для свиней сального типу з 6-7-місячного віку різко збільшуються витрати корму на 1 кг приросту через відкладення жиру, а для м’ясних свиней ‒ із 7-9 місяців.
Під час годівлі свиней необхідно враховувати не тільки кількість кормових одиниць, а й уміст білка й мінеральних речовин у раціоні. За меншої кількості протеїну в кормі молоді свині нарощують більше сала й менше м’яса, і навпаки.
Корми, багаті на легкоплавкі жири (макуха, кукурудза, соя тощо), згодовують свиням у невеликих кількостях, бо вони знижують якість м’яса та сала. Негативно позначаються на якості свинини й водянисті корми ‒ жом і картопляні жмаки.
За браку мінеральних речовин і вітамінів збільшується термін відгодівлі свиней до потрібної кондиції.
Раніше ми писали про вимоги до беконних свиней.