Овочі-Ягоди-Сад

Колишня медсестра з Японії вирощує 40 сортів лохини на дегустаційній фермі

Колишня медсестра з Японії вирощує 40 сортів лохини на дегустаційній фермі

У місті Ногата (Японія) 7 червня відкриється сезон збору та дегустації лохини на туристичній фермі Blueberry Lab Nogata. На плантації вирощують понад 400 кущів 40 сортів цієї ягоди. Запис на відвідування стартував 12 травня.

Про це повідомляє JAcom.

Зазначають, що ферму заснувала колишня медсестра з чоловіком, яка не мала ані землі, ані досвіду в агровиробництві. Жінка самостійно опанувала фермерство й отримала ділянку біля підніжжя гори Фукуті, де тепер вирощує лохину винятково у горщиках за методом гідропоніки. Ця технологія дозволяє чітко відчути різницю в смаку між сортами.

Під час туру можна спробувати як соковиті ягоди, так і кисло-солодкі сорти. Іноді з’являється рідкісна рожева лохина або ягоди розміром із монету 500 єн (26,5 мм). Відвідувачі можуть вільно куштувати ягоди протягом години без обмежень у межах плантації.

Ферма облаштована захисними покриттями проти бур’янів, тож пересуватися територією зручно. Завдяки попередньому бронюванню немає скупчень людей. 

На території також працює кафе Hello BAKE, де подають смузі та десерти з місцевих ягід.

Читайте також: Ягідна плантація може стати родзинкою для туристів