Тваринництво

Українські сири популяризуватиме Асоціація виробників сиру спільно з Клопотенком

Українські сири популяризуватиме Асоціація виробників сиру спільно з Клопотенком

Асоціація виробників сиру України спільно з шеф-кухарем і ресторатором Євгеном Клопотенком працюватимуть над популяризацією культури споживання сиру. Адже українці їдять дуже мало сиру: за рік 3 кг на особу, тоді як у Франції ‒ 22-30 кг.

Про це розповіла голова Асоціації виробників сиру України Тетяна Дядечко, пише AgroPortal.

«Ми прагнемо, щоб українці більше знали про традиції сироваріння та розмаїття вітчизняних сирів, ‒ підкреслила Тетяна Дядечко. ‒ Для цього плануємо організовувати дегустаційні заходи та фестивалі, щоб знайомити споживачів із новими смаками й особливостями українських сирів, створювати кулінарні проєкти за участю шеф-кухарів, які популяризують використання місцевих сирів у гастрономії, розвивати гастрономічний туризм, зокрема сирні маршрути й дегустаційні тури на сироварні».

Нині сировари активно готуються до Фестивалю сиру та вина Kyiv Food and Wine Festival, що відбудеться 7-8 червня. У планах Асоціації виробників сиру України ‒ також восени організувати великий сирний фестиваль.

Як повідомлялося, за чотири місяці Україна витратила вчетверо більше на імпорт сиру, ніж заробила на експорті.