Вчені досліджують смак гідропонних томатів на карликових рослинах

Брендан Шур, аспірант Школи рослинництва та наук про навколишнє середовище у Вірджинії (США) досліджує адаптивність, продуктивність та якість карликових томатів у гідропонній системі з використанням технології живильної плівки (NFT).
Про це повідомляє HortiDaily.
«Ми шукаємо культуру, яка не тільки добре вписується в існуючі системи гідропоніки, але й пропонує можливість виробляти високоякісну, ароматну продукцію, – зазначив дослідник. – За умови продовження досліджень і оптимізації карликові томати можуть стати кардинальним фактором для гідропонного землеробства».
Пояснюється, що у дослідженні Брендана використовуються 16 незалежних систем NFT, кожна з яких оснащена власним резервуаром, що дозволяє точно контролювати доставку води та поживних речовин.
«Однією з ключових переваг нашої установки є можливість самостійно керувати поживними розчинами для кожного сорту, — пояснив він. – Це дозволяє нам точно налаштувати умови вирощування, щоб оптимізувати врожайність, якість плодів і загальну продуктивність рослин».
Дослідження оцінює кілька карликових сортів, відстежуючи такі фактори, як швидкість росту, час цвітіння, зав’язування плодів, загальна врожайність, якість плодів і профіль смаку.
«Карликові томати особливо привабливі для гідропонного виробництва через їхні компактні розміри та швидкий цикл росту», — сказав він. – Розуміючи їхні реакції на різні умови гідропоніки, ми можемо надати виробникам цінні дані для покращення їх діяльності».
Читайте також: Саудівська Аравія вперше поставила томати в Європу