Через погодні аномалії овочі в Японії значно подорожчали

За даними Міністерства сільського, лісового господарства та рибальства Японії, рекордна спека, що супроводжувалася сильними снігопадами, знизила врожайність, що призвело до зростання споживчих цін на вісім основних видів овочів від 117% до 336% за останні п’ять років.
Про це повідомляє TCD.
Ціни на білоголову капусту зросли втричі, а на пекінську – вдвічі. Середнє споживання овочів серед дорослих японців досягло історичного мінімуму в листопаді.
Дефіцит врожаю впливає не тільки на споживчі витрати, але й на доходи фермерів.
Екстремальні погодні явища, посилені глобальним потеплінням, продовжують погіршувати стан ґрунту та знижувати врожайність. Ціни на овочі залишаються високими через обмежену пропозицію.
У відповідь на це деякі громадяни Японії звертаються до домашнього городництва, вирощуючи овочі, такі як цибуля-порей і зелену цибулю, із залишків, щоб зменшити сімейні витрати. Платформи соціальних медіа використовуються для обміну технологіями міського городництва, пропонуючи домашнє рішення нинішньої кризи цін на овочі.
Читайте також: Український часник продають в Японії