Охолоджена картопля – недорогий варіант переробки поблизу мегаполісів
Для невеликого переробного цеху неподалік великих міст може бути цікавим виробництво охолодженої картоплі з терміном зберігання 7-10 днів і крупною упаковкою 5-10 кг.
Про це йдеться у статті Олеся Капітанчука, керівника компанії «Толсма Текнік», для журналу «Садівництво по-українськи».
«Це охолоджений продукт, нарізаний на половинки, четвертинки, кубики, соломку фрі, кульки та будь-які варіанти нарізки може бути актуальним для HoReCa і мереж супермаркетів», – пише він.
Охолоджені овочі – простіший та значно дешевший варіант переробки картоплі на відміну від замороженої фрі і чипсів. Порядок інвестицій у таке виробництво може складати сотні тисяч євро.
«Але у цьому напрямку є суттєвий нюанс – термін реалізації продукту, який складає без термічної обробки 7-10 днів, – додав експерт. – Якщо додати до лінії автоклав для термічної обробки, термін можна подовжити до трьох тижнів. Є варіанти обладнання з довготерміновою обробкою, яка дозволяє зберігати кінцевий продукт до 3 місяців. Тому планувати такий проект треба під відповідні ринки збуту».
Читайте також: Виробництво картоплі фрі вигідно в Україні, – експерт