Овочі-Ягоди-Сад

Як покриття з ефірних олій впливає на зберігання органічних ягід і фруктів

Як покриття з ефірних олій впливає на зберігання органічних ягід і фруктів

В Університеті Джорджії досліджують вплив ефірних олій кориці, гвоздики, м’яти перцевої, розмарину та чебрецю на захист органічних продуктів у рамках нового гранту в розмірі $3,5 млн від Міністерства сільського господарства США. 

Про це повідомляє пресслужба університету.

Фейт Крітцер і Лорел Данн, дослідники Коледжу сільськогосподарських і екологічних наук (CAES), вивчатимуть використання ефірних олій  на забезпечення безпеки продуктів і продовження терміну зберігання органічних фруктів.

«Багато свіжих продуктів витрачається, тому що мікроорганізми, що псують, споживають їх раніше, ніж ми можемо. Ці покриття можуть значно зменшити кількість відходів, природним чином подовжуючи термін зберігання», – пояснив Данн.

Читайте також: Трояндова ефірна олія може застосовуватися як органічний пестицид