Овочі-Ягоди-Сад

Ґрунт зменшує висихання моркви та картоплі у камері зберігання

Ґрунт зменшує висихання моркви та картоплі у камері зберігання

Експерти не радять сортувати та калібрувати овочі перед завантаженням у сховище, оскільки під час цих процесів продукт може отримати механічні пошкодження і втратити ґрунт.

Про це пише у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік».

«Це стосується картоплі та особливо моркви, яку краще зберігати із грунтом, що може складати до 5% загальної ваги. Ґрунт допомагає зберегти мікроклімат і зменшити висихання», – пояснив він.

Ще до завантаження овочів у камеру важливо врахувати моменти, що починаються з поля, наголошує експерт.

«Завдання фермера – виростити продукт з мінімумом хвороб, адже сховище не вилікує овочі і не покращить їхню якість, а лише допоможе утримати її з мінімальними втратами. Те, що ви завезли з поля, те і витягнете з камери», – резюмував пан Капітанчук.

Читайте також: «ПАЕК» запустила лінію фасування моркви