Ґрунт зменшує висихання моркви та картоплі у камері зберігання
Експерти не радять сортувати та калібрувати овочі перед завантаженням у сховище, оскільки під час цих процесів продукт може отримати механічні пошкодження і втратити ґрунт.
Про це пише у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік».
«Це стосується картоплі та особливо моркви, яку краще зберігати із грунтом, що може складати до 5% загальної ваги. Ґрунт допомагає зберегти мікроклімат і зменшити висихання», – пояснив він.
Ще до завантаження овочів у камеру важливо врахувати моменти, що починаються з поля, наголошує експерт.
«Завдання фермера – виростити продукт з мінімумом хвороб, адже сховище не вилікує овочі і не покращить їхню якість, а лише допоможе утримати її з мінімальними втратами. Те, що ви завезли з поля, те і витягнете з камери», – резюмував пан Капітанчук.
Читайте також: «ПАЕК» запустила лінію фасування моркви