Елеватор

росіяни атакували судно під прапором Палау: є загиблий та п’ятеро поранених

росіяни атакували судно під прапором Палау: є загиблий та п’ятеро поранених

Вчора ввечері ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно «OPTIMA» під прапором Палау.

Про це у Телеграм-каналі повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За його словами, загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеню важкості, один – легкого. Наразі їм надається необхідна медична допомога.

«Російські терористи вкотре намагаються зірвати роботу Українського зернового коридору. За останні декілька днів це вже друга атака цивільного судна у портах Одещини. Правоохоронні органи фіксують наслідки чергового злочину росіян», – зауважив Олег Кіпер.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба своєю чергою зазначив, що атаки росіян на портову інфраструктуру – це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору. Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки.

«Наслідком цього може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах», – додав Олексій Кулеба.

Нагадаємо, внаслідок російських ракетних атак загалом постраждало 20 цивільних суден.