Елеватор

На Миколаївщині планують побудувати річковий зерновий термінал

На Миколаївщині планують побудувати річковий зерновий термінал

Вознесенська міська рада (Миколаївська обл.) ініціювала будівництво річкового терміналу для перевалки зерна. Наразі проєкт перебуває у стадії підготовки.

Відповідна інформація розміщена на сайті «Dream Проєкти» Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Термінал забезпечуватиме приймання зерна як автомобільним, так і залізничним транспортом, з подальшим відвантаженням на баржі класу «Річка-Море» та балкери класу «Panamax». Планова потужність перевалки становить 10 тис. тонн зерна на добу.

Згідно із проєктною документацією, на терміналі буде дві лінії для приймання зерна з автомобілів, обладнані автоматичними розвантажувачами, а також одну лінію для приймання зерна з залізничних вагонів.

Об’єкт оснастять двома машинами для очищення зерна та двома безперервними зерносушарками шахтного типу для обробки сировини.

Зерно накопичуватиметься у металевих силосах загальним обсягом 40 тис. тонн, що дозволяє ефективно формувати відвантажувальні партії.

Завдяки транспортним системам з продуктивністю 300-500 тонн на годину планується забезпечити безперебійне та своєчасне відвантаження зерна на судна.

Процес завантаження суден здійснюватимуть за допомогою судновантажних машин.

Нагадаємо, Kernel інвестував у два термінали.