Овочі-Ягоди-Сад

Пік тепличного вирощування овочів у Нідерландах припав на 2021 рік

Пік тепличного вирощування овочів у Нідерландах припав на 2021 рік

Площа, на якій вирощували чотири основні тепличні овочі: помідори, перець, огірки та баклажани, у 2023 році становила 4,1 тисячі гектарів, що на 10% більше, ніж 10 років тому. Більшу частину додаткової площі використали для вирощування перцю та баклажанів. Після піку в 2021 році в останні роки спостерігалося зниження площ, які використовуються для цих чотирьох овочів.

Про це повідомляє Статистичне управління Нідерландів (CBS) у своєму останньому випуску The Netherlands in Numbers.

Дослідники зазначають, що у 2023 році валовий збір тепличних овочів у Нідерландах склав 1,63 млн тонн, майже стільки ж, скільки й десятиліттям раніше. Після стабільного зростання до 2020 року врожайність почала падати. У 2023 році врожайність знизилася на 2% порівняно з попереднім роком, приблизно до того ж рівня, що й десять років тому.

«Це падіння виробництва в основному пов’язане з високими цінами на енергоносії. Деякі виробники томатів перейшли на огірки, частково тому, що вони потребують менше енергії. Урожайність огірків порівняно з минулим роком зросла на 7%. Урожайність баклажанів, томатів і перцю минулого року впала», – зазначають у статистичному управлінні.

Читайте також:  Почалося активне імпортозаміщення тепличних огірків