Овочі-Ягоди-Сад

Виробник на Миколаївщині почав заморожувати томати

Виробник на Миколаївщині почав заморожувати томати

У компанії «ПАЕК», що на Миколаївщині, відпрацьовують механізм переробки плодоовочевої продукції, для цього польові томати почали заморожувати.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Продовжуємо збирати наш урожай помідорів з поля. В цьому році не тільки продаємо нашу овочеву продукцію на реалізацію в торгівельні мережі та оптовим покупцям, але й вирішили спробувати новий для себе напрямок – заморозки овочів. В першій партії на заморозку відправляємо саме наші помідори з поля», – розповів Юрій Кормишкін, власник компанії «ПАЕК». 

Керівник агрохолдингу зазначив, що власна переробка овочів відкритого ґрунту дозволить збільшити рентабельність вирощування плодоовочевої продукції. 

«Я говорив уже раніше, різниця між ціною від сільгоспвиробника і роздрібною ціною овочів для споживача, колосально велика. На ту ціну, яку сьогодні пропоную оптовий покупець досягти рентабельності буде вкрай важко, не говорячи уже про допоміжні ризики, які супроводжуються війною і кліматичними змінами. У своїй компанії я прийняв рішення в напрямку овочівництва створити якомога ширший простір для реалізації вирощеної продукції: переробка овочів шляхом заморозки та створення власних міні-маркетів для роздрібної торгівлі», – розповів Юрій Кормишкін.

Читайте також: У Тернополі можна почавити свої овочі та фрукти на сік