Елеватор

USAID встановив енергоефективне освітлення на 25 українських пунктах пропуску

USAID встановив енергоефективне освітлення на 25 українських пунктах пропуску

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) встановив 1 909 LED- ламп разом із необхідним обладнанням, таким як вимикачі, кабелі та кріплення, на 25 автомобільних і залізничних пунктах пропуску (ПП) у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Вінницькій та Одеській областях. Виробники LED-світильників — українські компанії VATRA та Beta Light.

Про це повідомляє пресслужба Проєкту.

Нові світлодіодні лампи надзвичайно енергоефективні — вони використовують на 80% менше електроенергії порівняно з лампами розжарювання, які були встановлені попередньо. При 10 годинах нічного періоду щодня, світлодіодна технологія економить до 300 000 кВт/год на місяць. Ці лампи також споживають до 50% менше енергії в порівнянні з галогеновими та люмінесцентними лампами, заміненими на інших пунктах пропуску. Ці покращення освітлення відіграють важливу роль у забезпеченні безперебійної роботи пунктів пропуску, сприяючи безпечному та ефективному переміщенню вантажів і подорожуючих.

У довгостроковій перспективі модернізація освітлення принесе значні переваги, такі як зниження витрат на обслуговування та зменшення споживання енергії. Нові світлодіодні лампи споживають лише 200 кВт/год порівняно з 1 000 кВт/год для ламп розжарювання, забезпечуючи сильнішу світлову ефективність і більшу довговічність інфраструктури пунктів пропуску.

Нагадаємо, USAID допомагає модернізувати прикордонні пункти пропуску.