Тваринництво

Як підтримувати оптимальний уміст амінокислот у раціоні птиці

Оптимальну тривалість фаз годівлі птиці й кількість амінокислот у певній фазі встановлюють, виходячи з економічних міркувань і розрахунків рентабельності.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

Так, результати дослідів показали, що ростовий період не слід скорочувати без відповідного корегування кількості амінокислот у раціоні. Дані моделювання ж свідчать, що додавання великої кількості амінокислот до забою подовженням ростової фази чи збільшення концентрації амінокислот у фінішних кормах за короткого ростового періоду покращує рентабельність.

Птицю потрібно забезпечувати оптимальною кількістю амінокислот для досягнення високих показників продуктивності. Теоретично це успішно здійснюється за збільшення кількості фаз годівлі чи щоденного корегування раціонів. Оптимальний уміст амінокислот у раціоні залежить не лише від біологічних показників, а й від низки чинників, що можуть бути пов’язані з економічною ефективністю.

Як повідомлялося, раціон із дефіцитом валіну може погіршити прирости птиці.