Техніка

На Кіровоградщині техніка BEDNAR зберігає вологу й підвищує врожайність 

На Кіровоградщині техніка BEDNAR зберігає вологу й підвищує врожайність 

Сільгосппідприємство «Агротехнологія – Плюс», що в селі Назарівка на Кіровоградщині зберігає вологу та підвищує врожайність за допомогою дисколапового культиватора ACTROS RO та лущильника SWIFTERDISC XO 8000 F від BEDNAR.

Про це директор господарства Олександр Павленко розповів в інтерв’ю AgroTimes.

«Оскільки працюємо в зоні ризикованого землеробства, і в нас часто буває дефіцит опадів, вирішили перейти на безвідвальний обробіток», – пояснив він.

Нині ACTROS RO виконує в господарстві основний обробіток. Він за один прохід якісно дискує й загортає пожнивні рештки, а також можна здійснювати глибокий обробіток (стійки Active-Mix дозволяють обробляти ґрунт на глибину до 35 см).

«Агрегат має високу продуктивність і якісно працює навіть на вологому ґрунті й за великої кількості пожнивних решток, як-от після збирання кукурудзи. Важливо, що за один прохід ACTROS RO виконує кілька операцій, завдяки чому ми значно економимо ресурси, а це надважливо в нинішніх умовах. Крім того, зберігаємо вологу й отримуємо якісну структуру ґрунту й вирівняне поле. Завдяки цьому отримуємо дружні сходи, що прямо впливає на врожайність усіх культур», – підкреслив Олександр Павленко.

Лущильник SWIFTERDISC застосовують для лущення стерні ранніх зернових і пожнивних решток ріпаку з одночасним загортанням мінеральних добрив. Також готують ним площі під сівбу соняшнику. 

«І що важливо, якість роботи лущильника — незмінно висока як на сухому ґрунті, так і на вологому», – зауважив директор господарства.

Агрегатують SWIFTERDISC із колісним трактором John Deere 8370R або гусеничним John Deere 8320 R. Робоча швидкість у середньому становить 14–15 км/год, тож за десятигодинну зміну обробляють ним близько 80 га.

Читайте також: Лущильник SWIFTERDISC XO 6000 F дискує 45 га за 6 годин