Агропідприємства можуть залучити грант на розвиток бізнесу
Для українських агровиробників та переробних підприємств відкрито конкурс проектів у рамках грантової «Програми Нансена з підтримки України».
Про це повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Метою конкурсу є сприяння готовим до інвестицій проектам, зокрема в галузі продовольчої безпеки, сільського господарства та виробництва продуктів харчування, модернізацію та підвищення ефективності існуючих бізнесів.
Грант покриватиме до 70% вартості проєкту, заявник – решту. Мінімальна сума гранту – 1 млн. норвезьких крон (3,82 млн грн.). Сума гранту не повинна перевищувати 20% річного фінансового обороту заявника.
Загальний бюджет програми орієнтовно 30 млн. норвезьких крон. Програма може бути продовжена на 2025 рік.
Будуть підтримані проєкти, що включають:
– техніко-економічні обґрунтування створення нових та розширення існуючих проєктів;
– гарантії та компенсації ризиків фінансування;
– додаткові витрати на інфраструктуру та інвестиції, необхідні для реалізації основного проекту (для цих видатків гранти можуть становити до 80% понесених витрат);
– професійне навчання місцевого персоналу, пов’язане з заснуванням бізнесу (у разі потреби).
Перевага надаватиметься тим проектам, які матимуть найбільший внесок у досягнення цілей грантової програми за наступними показниками:
– розмір капіталу, залучений для інвестицій;
– кількість створених робочих місць;
– покращення умов для приватного сектору.
Конкурс проходитиме у 2 етапи. На І етапі заявники повинні надати коротку концептуальну записку та документально підтвердити відповідність критеріям програми. На етапі ІІ погоджені заявники подають розширені форми заявок, а також додаткову необхідну документацію.
Кінцевої дати подання заявок немає, розгляд заявок відбувається на постійній основі до вичерпання коштів.
Отримати детальнішу інформацію про програму та подати заявку можна на «Порталі грантів Norad» за посиланням: http://surl.li/coyqzr
Нагадаємо, 52 підприємця отримали гранти на розвиток переробки.