Цибулю без акліматизації можуть не взяти у продаж, – експерт
Переохолоджена цибуля, яка виходить зі сховища на продаж, може стати причиною відмови виробникові з боку супермаркета.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Павло Булгаков, міжнародний консультант з овочівництва.
«Переохолоджена цибуля на виробничій лінії дуже травмується, і мережа може вам завернути її під приводом того, що товар виглядає, наче підмерзлий», – пояснює експерт.
Саме тому Булгаков наголошує на тому, що важливішим аспектом у процесі зберігання цибулі та інших овочів є акліматизація.
Крім вищеописаного переохолодження різкий перепад температур викликає конденсат на цибулі, робить її вологою, що значно знижує якість її подальшого зберігання, транспортування та лежкості на полиці магазину.
Ми писали раніше, що експерт радив використовувати в якості інструменту швидкої та якісної акліматизації овочів мобільну вакуумну стіну.
Читайте також: Експерт порадив корисний прилад для зберігання овочів