Овочі-Ягоди-Сад

Органічному фундуку в Україні потрібна переробка

Органічному фундуку в Україні потрібна переробка

Малим виробникам фундука дуже важко фінансово поставити власну повноцінну переробну лінію, а заводи не можуть надати таку послугу, рознісши у часі переробку фермерської продукції з іншими виробниками.

Про це в своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Ніна Смирнова, засновниця фермерського господарства «Натс’Ен’Гарден», яке вирощує органічний фундук у Київській області.

Переробка органічної продукції – окреме питання для ФГ, оскільки вона має бути розділеною у просторі і часі з конвенційною продукцією, пояснює вона.

«До недавніх пір ми всі вчились вирощувати, а зараз вивчаємо, як зберегти урожай, – пише Смірнова. – Ми бачимо приклади, коли фермери певних країн не приділяли необхідної уваги цьому аспекту виробництва і втратили репутацію на світовому ринку, а її дуже й дуже важко відновити».

Читайте також: Сорт фундука має продумуватися на роки вперед, – консультант